22 november 2018

Op donderdag 22 november vertonen wij om 20.00 uur de Film 'De Binocle' van Aidan Vernee naar het gelijknamige verhaal van Louis Couperus. 'De Binocle' is een komische thriller die het verhaal vertelt van een onzekere man die het slachtoffer wordt van zijn obsessieve gedachten. De bekende voordrachtskunstenaar Simon Mulder zal het verhaal van Couperus voordragen. De avond wordt afgeloten met een glas wijn.

2 december 2018

‘Yuki No Hana’ is een muzikaal duo met liefde voor Japan. Annelies de Bruin (de zangeres) en Sophie Anglionin (de pianiste) spelen op zondag 2 december om 16.00 uur een gevarieerd muziekprogramma met Japanse popliederen. Geniet van de sfeervolle livemuziek en waan je ‘in de ban van Japan’.

Aanvang: 16 uur. Reserveren is verplicht! De kosten voor deze muzikale voorstelling, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen € 15,--. U kunt zich voor deze middag aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl.

6 januari 2019

Op zondag 6 januari draaien wij om 16.00 uur de film ‘Grave of the Fireflies’ van Isao Takahata. De film heeft een feilloos oog voor lyriek: vuurvliegjes, een stomende ketel. Anime die indrukwekkender is dan echt. Een film die je raakt. Één van de verhalen in Het snoer der ontferming van Louis Couperus heet ‘De Vuurvliegjes’.

De film zal worden ingeleid door Coen van Zwol, bekende film recensent van de NRC.

3 februari 2019

Henk en Arendie Herwig houden op zondag 3 februari een lezing over de geschiedenis van het  wereldberoemde Kabuki Theater. Kabuki is een vorm van theater die is ontstaan tijdens de Edoperiode. De stukken van Kabuki gaan over historische gebeurtenissen en morele conflicten in de liefde tussen man en vrouw.

3 maart 2019

In de workshop van Yvonne de Wit op zondag 3 maart kun je kennismaken met de Japanse papiervouwkunst. Je leert dat er met niet al te veel moeite van een eenvoudig vierkant stuk papier heel wat leuke en bijzondere dingen gemaakt kunnen worden die je uiteraard mee naar huis mag nemen.

Toneelstuk 'voorbij' - theatergroep zout - begraafplaats oud eik en duinen

22 september 2018

Het toneelstuk ‘Voorbij’ is te zien bij Begraafplaats Oud Eik en Duinen. Na het succes van ‘Stil’, brengt Theatergroep Zout het tweede deel van de Couperustrilogie van Toneelgroep Amsterdam. De groep heeft een volledig eigen bewerking gemaakt van Couperus’ roman ‘Van oude mensen, de dingen, die voorbij gaan....’ met speciaal voor de voorstelling gecomponeerde en live uitgevoerde muziek.

Theatergroep Zout gaat deze keer nog een stapje verder. Voorbij gaat over een duister geheim, dat de leden van een Haagse familie van generatie op generatie in zijn greep houdt. Wat is er zestig jaar geleden gebeurd? Wie kent het geheim en wie niet? Hoever gaan de familieleden uit naam der liefde? Lukt het Lot en zijn kersverse bruid om zich hieraan te ontworstelen? Of laten ook zij die kans aan zich voorbijgaan?

Programma zaterdag 22 september
16:30 uur Welkom door Monuta
17:00 uur Toneelstuk

Programma zondag 23 september
12.30 uur Welkom door Monuta
13.00 uur Toneelstuk

16.30 uur Welkom door Monuta
17:00 uur Toneelstuk

Aanmelden
Wilt u de theatervoorstelling bijwonen? Reserveer uw stoel(en) door een e-mail te sturen met daarin uw naam, contactgegevens en het aantal personen naar oudeikenduinen@monuta.nl. Of bel naar 070 - 447 00 00. Voor meer informatie kunt u terecht op www.oudeikenduinen.nl. De kosten voor het toneelstuk bedraagt 7 euro per stuk en is voor iedereen toegankelijk.

Graag tot zaterdag 22 en/of 23 september!

Begraafplaats Oud Eik en Duinen
Laan van Eik en Duinen 40