l'agonie & de berg van licht - frans van der linden zondag 4 oktober

l'agonie & de berg van licht - frans van der linden zondag 4 oktober

10 januari 2020

Vanaf 10 uur ‘s ochtends op zondag 4 oktober heeft het Louis Couperus Museum haar eigen Youtube kanaal. U krijgt L'Agonie & De Berg van Licht door Frans van der linden te zien en te horen als u klikt op deze link: https://youtu.be/lEs8FKXmDUY

 

 

Frans van der Linden heeft de Corona-lockdown periode gebruikt om de roman l’Agonie van Jean Lombard (uit 1888) in het Nederlands te vertalen – de eerste vertaling ooit. Het boek handelt over Rome ten tijde van de regering van keizer Helegabalus (218-222) en wij weten dat Couperus het gelezen had. In de vorm van een vraaggesprek met Caroline de Westenholz vertelt Frans over zijn monnikenwerk en vergelijkt hij de roman van Lombard met De berg van licht.

 

Het is niet de eerste keer dat Frans een Couperustekst uit het Frans vertaalde. In 2013 verscheen bij uitgeverij Prominent Herinneringen van een oude vader. Dit betreft de memoires van John Ricus Couperus, de vader van Louis, over de periode 1816-1844. Souvenirs d’un vieux père is in 1883 in dichtvorm verschenen. De vertaling bevat tevens een inleiding van Frans van der Linden.

 

Wij hopen dat deze intrigerende vertaling van l’Agonie snel een uitgever vindt!

Deel deze pagina

U bent hier