Op zondag 7 oktober neemt Frans van der Linden u mee naar het Rome van Louis Couperus in een lezing met fragmenten uit zijn werk en geïllustreerd met foto’s die de periode rond 1900 in Rome in beeld brengen.

12 oktober 2018

Het Louis Couperus Museum organiseert samen met De Ooievaart een wandeling langs 19e-eeuwse villa’s in combinatie met een literaire vaartocht en een bezoek aan het museum.
15.30 uur Ontvangst en bezoek Louis Couperus Museum – Javastraat 17, Den Haag
16.00 uur Wandeling door het Willemspark, langs 19e-eeuwse villa’s en Plein 1813
17.00 uur Literaire Vaartocht met drankje – Opstap bij het Hiltonhotel
18.30 uur Eind Literaire Vaartocht - Afstap bij het Hiltonhotel

Frans van der Linden - Met Couperus in Rome - Louis Couperus Museum

Tussen 1893 en 1914 verbleef Louis Couperus acht keer voor kortere of langere tijd in Rome. Hij voelde zich Romein met de Romeinen en kon geen weerstand bieden aan het voor hem zo aantrekkelijke leven in de eeuwige stad. Natuurlijk bezocht hij frequent musea maar hij genoot ook met volle teugen van het dagelijkse leven in de druk bevolkte stad. Hij ‘vagabondeerde’ er, zoals Elisabeth het noemde, naar hartenlust en liet zijn lezers daarvan meegenieten in zijn feuilletons.

Aanvang: 16.00 uur. Reserveren gewenst!

De kosten voor deze lezing, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen €12,50. Amici, Museumkaart en Rotterdam-Pashouders betalen €10,--. U kunt zich voor deze middag aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl.