22 november 2018

Op donderdag 22 november vertonen wij om 20.00 uur de Film 'De Binocle' van Aidan Vernee naar het gelijknamige verhaal van Louis Couperus. 'De Binocle' is een komische thriller die het verhaal vertelt van een onzekere man die het slachtoffer wordt van zijn obsessieve gedachten. De bekende voordrachtskunstenaar Simon Mulder zal het verhaal van Couperus voordragen. De avond wordt afgeloten met een glas wijn.

2 december 2018

‘Yuki No Hana’ is een muzikaal duo met liefde voor Japan. Annelies de Bruin (de zangeres) en Sophie Anglionin (de pianiste) spelen op zondag 2 december om 16.00 uur een gevarieerd muziekprogramma met Japanse popliederen. Geniet van de sfeervolle livemuziek en waan je ‘in de ban van Japan’.

Aanvang: 16 uur. Reserveren is verplicht! De kosten voor deze muzikale voorstelling, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen € 15,--. U kunt zich voor deze middag aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl.

6 januari 2019

Op zondag 6 januari draaien wij om 16.00 uur de film ‘Grave of the Fireflies’ van Isao Takahata. De film heeft een feilloos oog voor lyriek: vuurvliegjes, een stomende ketel. Anime die indrukwekkender is dan echt. Een film die je raakt. Één van de verhalen in Het snoer der ontferming van Louis Couperus heet ‘De Vuurvliegjes’.

De film zal worden ingeleid door Coen van Zwol, bekende film recensent van de NRC.

3 februari 2019

Henk en Arendie Herwig houden op zondag 3 februari een lezing over de geschiedenis van het  wereldberoemde Kabuki Theater. Kabuki is een vorm van theater die is ontstaan tijdens de Edoperiode. De stukken van Kabuki gaan over historische gebeurtenissen en morele conflicten in de liefde tussen man en vrouw.

3 maart 2019

In de workshop van Yvonne de Wit op zondag 3 maart kun je kennismaken met de Japanse papiervouwkunst. Je leert dat er met niet al te veel moeite van een eenvoudig vierkant stuk papier heel wat leuke en bijzondere dingen gemaakt kunnen worden die je uiteraard mee naar huis mag nemen.

Frans van der Linden - Met Couperus in Rome - Louis Couperus Museum

Op zondag 7 oktober neemt Frans van der Linden u mee naar het Rome van Louis Couperus in een lezing met fragmenten uit zijn werk en geïllustreerd met foto’s die de periode rond 1900 in Rome in beeld brengen.

Tussen 1893 en 1914 verbleef Louis Couperus acht keer voor kortere of langere tijd in Rome. Hij voelde zich Romein met de Romeinen en kon geen weerstand bieden aan het voor hem zo aantrekkelijke leven in de eeuwige stad. Natuurlijk bezocht hij frequent musea maar hij genoot ook met volle teugen van het dagelijkse leven in de druk bevolkte stad. Hij ‘vagabondeerde’ er, zoals Elisabeth het noemde, naar hartenlust en liet zijn lezers daarvan meegenieten in zijn feuilletons.

Aanvang: 16.00 uur. Reserveren gewenst!

De kosten voor deze lezing, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen €12,50. Amici, Museumkaart en Rotterdam-Pashouders betalen €10,--. U kunt zich voor deze middag aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl.