10 januari 2021

Vanaf 10 uur ‘s ochtends op zondag 4 oktober heeft het Louis Couperus Museum haar eigen Youtube kanaal.  U krijgt Frans van der Linden te zien en te horen over L'Agonie & De Berg van Licht als u klikt op deze link: https://youtu.be/lEs8FKXmDUY

10 januari 2020

Vanaf 10 uur ‘s ochtends op zondag 4 oktober heeft het Louis Couperus Museum haar eigen Youtube kanaal. U krijgt L'Agonie & De Berg van Licht door Frans van der linden te zien en te horen als u klikt op deze link: https://youtu.be/lEs8FKXmDUY

8 januari 2021

Het Louis Couperus Museum gaat ‘in metamorfoze’ en heropent op vrijdag 8 januari feestelijk met de expositie ‘Metamorfoze’. Wij gaan de komende maanden investeren in het binnenklimaat van het museum. Zodra de fondsen binnen zijn, komt er een prachtig ventilatiesysteem en wordt het houtwerk opgeknapt. Verder hebben we een drietal interessante voordrachten opgenomen die digitaal zullen worden uitgezonden

1 september 2020
Het Louis Couperus Museum blijft nog dicht tot 1 oktober. Ondertussen zitten wij niet stil en werken aan virtuele zichtbaarheid en het corona proof maken van het museum en de ruimten. Wij hebben een virtuele rondleiding gemaakt waarin John Sillevis, één van de gastconservatoren, over De Berg van Licht vertelt. Hierbij ziet u een korte preview. Geniet ervan!
12 maart 2020

Uit voorzorg in verband met het verspreiden van het corona virus hebben wij het museum gesloten en de activiteiten en evenementen t/m zondag 13 april geannuleerd. Rondom 13 april bekijken wij de situatie opnieuw. Mocht u iets willen vragen of weten, zendt dan een email aan info@louiscouperusmuseum.nl.

16 februari 2020
In het kader van de expositie De Berg van Licht vertonen wij de beroemde film van Frederico Fellini uit 1969, Satyricon. De film heeft Engelse ondertiteling en wordt ingeleid door John Sillevis. In het Rome van de eerste eeuw na Chr. gaat Encolpio op zoek naar zijn schoolvriend Ascilto, en ontmoet tijdens zijn zoektocht vele opmerkelijke mensen en maakt vreemde avonturen mee.
2 februari 2020
Eline Vere is de Nederlandse Emma Bovary. Na de Franse filmversie van Madame Bovary vervolgen we onze karakterstudie met een klassieke Hollywood verfilming: Madame Bovary van Vincente Minnelli uit 1949. Jennifer Jones schittert in een duizelingwekkende balscène.
26 januari 2020
Wim Tigges komt vertellen over zijn boek Hartstocht achter de horren. In het boek bespreekt hij romans van bekende Haagse auteurs als Louis Couperus en Marcellus Emants, maar ook van minder bekende als Jeanne Reyneke van Stuwe, Henri Borel, en Cornélie Noordwal. Een fascinerend inkijkje in het liefdesleven van de hoofdpersonen, een ‘hartstocht’ die zich in het Haagse rond 1900 ‘achter de horren’, afspeelde.
19 januari 2020
Hoe Couperus de Middeleeuwen en de Renaissance van elkaar onderscheidde. Had hij daar duidelijke ideeën over of ligt deze kwestie toch iets ingewikkelder? Aan de Universiteit Leiden hebben een aantal Masterstudenten zich over deze vraag gebogen.

Abonneren op Louis Couperus Museum RSS