zondag 2 februari 2020 - film 'madame bovary' van Vincente Minnelli - inleiding Sara Hoogveld - aanvang 16:00 uur

zondag 2 februari 2020 - film 'madame bovary' van Vincente Minnelli - inleiding Sara Hoogveld - aanvang 16:00 uur

2 februari 2020

Na de Franse filmversie van Madame Bovary vervolgen we onze karakterstudie met een klassieke Hollywood verfilming: Madame Bovary van Vincente Minnelli uit 1949. Minnelli is een meester in het regisseren van onvervalst melodrama. Maar hij realiseerde zich ook dat de censuurcommissie geen genoegen zou nemen met de overspelige en schandaleuze avonturen van Emma Bovary. In Hollywood heerste de strikte formule van een gelukkig einde waarbij het goede overwint en het kwaad genadeloos wordt afgestraft. Zelfs een literair meesterwerk kon niet zonder moreel oordeel. Minnelli zag zich genoodzaakt Emma Bovary te verdedigen en dat deed hij met verve. Jennifer Jones schittert in de duizelingwekkende balscène. 

Cultuurhistoricus Sara Hoogveld verzorgt de inleiding. Ze zal daarbij nader ingaan op de katholieke censuur in Hollywood en de gevolgen daarvan voor deze wervelende filmklassieker.

De kosten voor deze middag, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen €12,50. Amici & Museumkaart houders betalen €10,--. U kunt zich voor deze middag aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl.

Deel deze pagina

U bent hier