Vertoning film The Sheltering Sky

Poster van de film door Renato Casaro

Vertoning film The Sheltering Sky

8 oktober 2017

Op 8 oktober vindt in het museum een eenmalige, uitzonderlijke vertoning plaats van de legendarische film The Sheltering Sky. Dit klassieke meesterwerk uit 1990, onder regie van de Italiaanse grootmeester Bernardo Bertolucci (The Last Emperor), is de boeken ingegaan als een van de meest indrukwekkende verbeeldingen van de Oriënt aller tijden. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1949 van de Amerikaanse schrijver, dichter en componist Paul Bowles (1910-1999), die in Tanger heeft gewoond en de Maghreb als geen andere moderne auteur heeft doorgrond. 

In The Sheltering Sky gaat het jonge echtpaar Moresby – gespeeld door Debra Winger en John Malkovich – op zoek naar zingeving en naar zichzelf in de zinderende leegte van de Sahara. Daarbij moeten ze als westerlingen het hoofd bieden aan vele lichamelijke en geestelijke ontberingen. Ze hopen op een spannend avontuur, maar hun relatie wordt op de proef gesteld als de vertrouwde omgeving wegvalt. Tegen het adembenemende decor van Noord-Afrika ondergaan de reizigers – en de kijkers naar de film – de tijdloze schoonheid van de Sahara, die ook Louis Couperus en Marius Bauer in haar greep kreeg.  

Let op! De film duurt twee uur en twintig minuten en is in het Nederlands ondertiteld. Hij wordt ingeleid door Marcel van den Boogert, redacteur en neerlandicus. 
 
Voor een trailer van The sheltering sky zie: youtube: https://www.youtube.com/watch?v=kXG_zjc3qP0  
 
Aanvang: 16.00 uur. U wordt ontvangen met een kopje thee en een koekje. Kosten: € 10,--, inclusief museumentree, koffie en thee. Amici, Museumkaart en Rotterdampashouders: € 6
Reserveren gaarne via info@louiscouperusmuseum.nl
 
 
 

Deel deze pagina

U bent hier