4 november 2018

Op zondag 4 november is er een Japanse theeceremonie in het Louis Couperus Museum. Deze wordt geleid door 'theemeester' Herman Soshu Somsen van Urasenke, een 16de eeuws instituut gevestigd te Tokyo, Japan. Deze organisatie heeft in de laatste jaren wereldwijd vijftig kantoren geopend met de intentie de Japanse theeceremonie toegankelijk te maken voor mensen buiten Japan. In 1995 is er ook in Nederland een vestiging geopend in Amstelveen. Herman Soshu Sensen heeft drie jaar gestudeerd aan het Urasenke hoofdkwartier in Tokyo en is daar opgeleid tot theeleraar.

Op de foto met Eline Vere op het UIT Festival

2 september 2018

Zondag 2 september is het Louis Couperus Museum van 12.00 tot 18.00 uur te vinden op de Cultuurmarkt van het jaarlijkse UIT Festival op het Lange Voorhout. Met het Literatuurmuseum hebben we daar een leuk programma voor u. U kunt samen met Eline Vere op de foto tegen de achtergrond van Den Haag 1900. Laat u verrassen en kom gezellig langs!