MUSEUM GESLOTEN & IN METAMORFOZE

MUSEUM GESLOTEN & IN METAMORFOZE

28 februari 2021

Het Louis Couperus Museum is ‘in metamorfoze'. Er is een prachtig ventilatiesysteem geïnstalleerd en het houtwerk en sanitair zijn opgeknapt. De volgende expositie is Metamorfoze.

Voor deze expositie hebben leerlingen van de Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag zich laten inspireren door het boek Metamorfoze van Louis Couperus (1897) en op basis daarvan een kunstwerk gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een tiental installaties die vanaf januari in het museum worden tentoongesteld. 

 

Metamorfoze is een belangrijk boek in het leven van Louis Couperus. Het gaat over een jonge schrijver die worstelt met zijn thema’s, met zijn stijl en met zijn leven. Het is een versluierd zelfportret van Couperus. Couperus zegt: ‘Ik kan veel geven van mijzelf in mijn metamorfoze, ik kan mijzelf afsplitsen in delen, die zich bezielen tot gehelen, maar helemaal geef ik me niet’.

 

Iedereen is op zoek naar zichzelf en zoekt een manier om te gaan met het leven en de ander. Wie ben ik en wie wil ik zijn? Wat laat ik van mezelf zien? Levensvragen die terugkeren in de intrigerende werken van de leerlingen van de Haagse Johan de Witt Scholen-groep.

 

Deel deze pagina

U bent hier