Louis Couperus is spannend!

Voorplat 8ste druk van Van oude mensen, de dingen, die voorbij gaan...

Louis Couperus is spannend!

17 september 2016

Op zaterdagmiddag 17 september is er in het Gymnasium Haganum, Laan van Meerdervoort 57, Den Haag, een lezing van Caroline de Westenholz onder de titel: Louis Couperus is spannend!

Louis Couperus wordt dikwijls beschouwd als een negentiende eeuwse schrijver. Tegenwoordig wordt niet altijd ingezien hoe modern hij eigenlijk was voor zijn tijd. Hij schreef over vrouwelijke seksualiteit, echtscheiding, vrije liefde zelfs, meer dan zestig jaar voor de seksuele revolutie. Deze opmerkelijk moderne kijk maakte hem rond 1900 tot een dubieus auteur. Na publicatie van De stille kracht werd hij zelfs ‘de Gidspornograaf’ genoemd. De avonturen van de decadente Romeinse keizer Heliogabalus in De berg van licht zorgden voor een crisis in de verkoop van zijn boeken.
Caroline de Westenholz spreekt over Couperus als avantgardist. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling Van Zero tot Kleine Zielen in het Louis Couperus Museum (nog tot 9 november).
 
De lezing wordt georganiseerd door Socialiter, de vereniging van vrienden van het Gymnasium Haganum.
Aanvang:
Vanaf 15.00 uur bent u van hart welkom. Er is koffie en thee. De lezing begint om 15.30 uur met na afloop gelegenheid voor vragen en discussie.
Entrée: € 3 voor leden, € 5 voor andere belangstellenden. 
Aanmelden via webmaster@socialiter.nl of per telefoon: 070-3469243 

Deel deze pagina

U bent hier