Op zondag 7 oktober neemt Frans van der Linden u mee naar het Rome van Louis Couperus in een lezing met fragmenten uit zijn werk en geïllustreerd met foto’s die de periode rond 1900 in Rome in beeld brengen.

12 oktober 2018

Het Louis Couperus Museum organiseert samen met De Ooievaart een wandeling langs 19e-eeuwse villa’s in combinatie met een literaire vaartocht en een bezoek aan het museum.
15.30 uur Ontvangst en bezoek Louis Couperus Museum – Javastraat 17, Den Haag
16.00 uur Wandeling door het Willemspark, langs 19e-eeuwse villa’s en Plein 1813
17.00 uur Literaire Vaartocht met drankje – Opstap bij het Hiltonhotel
18.30 uur Eind Literaire Vaartocht - Afstap bij het Hiltonhotel

lezing over de nieuwe tentoonstelling

De salon van Adolphine van Saetzema. Decorschets voor televisie-uitzending naar De boeken der kleine zielen (1969). Collectie Eekhof, Literatuurmuseum

lezing over de nieuwe tentoonstelling

29 oktober 2017

Gastconservator Caroline de Westenholz vertelt over de nieuwe tentoonstelling: Van manuscript tot app. De promotie van het werk van Louis Couperus (1890-2017).

Hoogetpunt van de expositie vormen negen van de elf decoraties voor het aan Couperus gewijde Boekenbal van 1974. Deze worden hier voor het eerst sinds dat jaar weer vertoond. Caroline vertelt over de achtergrond van het Boekenbal van toen, waar ze zelf bij is geweest. Daarnaast is er aandacht voor een aantal nog onbekende stukken uit de Eekhofcollectie, zoals boeken met opdrachten van Couperus en schetsen voor de decors van de televisie-uitzending naar De boeken der kleine zielen uit 1967. Ook vertoond wordt de tekenfilm Heksensabbath uit 1989. Allemaal onbekende schatten uit het Literatuurmuseum!

Aanvang: 16.00 uur. U wordt ontvangen met een kopje thee en een koekje. Kosten: € 10,--, inclusief museumentree, koffie en thee. Amici, Museumkaart en Rotterdampashouders: € 6

Gaarne reserveren via info@louiscouperusmuseum.nl