22 november 2018

Op donderdag 22 november vertonen wij om 20.00 uur de Film 'De Binocle' van Aidan Vernee naar het gelijknamige verhaal van Louis Couperus. 'De Binocle' is een komische thriller die het verhaal vertelt van een onzekere man die het slachtoffer wordt van zijn obsessieve gedachten. De bekende voordrachtskunstenaar Simon Mulder zal het verhaal van Couperus voordragen. De avond wordt afgeloten met een glas wijn.

2 december 2018

‘Yuki No Hana’ is een muzikaal duo met liefde voor Japan. Annelies de Bruin (de zangeres) en Sophie Anglionin (de pianiste) spelen op zondag 2 december om 16.00 uur een gevarieerd muziekprogramma met Japanse popliederen. Geniet van de sfeervolle livemuziek en waan je ‘in de ban van Japan’.

Aanvang: 16 uur. Reserveren is verplicht! De kosten voor deze muzikale voorstelling, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen € 15,--. U kunt zich voor deze middag aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl.

6 januari 2019

Op zondag 6 januari draaien wij om 16.00 uur de film ‘Grave of the Fireflies’ van Isao Takahata. De film heeft een feilloos oog voor lyriek: vuurvliegjes, een stomende ketel. Anime die indrukwekkender is dan echt. Een film die je raakt. Één van de verhalen in Het snoer der ontferming van Louis Couperus heet ‘De Vuurvliegjes’.

De film zal worden ingeleid door Coen van Zwol, bekende film recensent van de NRC.

3 februari 2019

Henk en Arendie Herwig houden op zondag 3 februari een lezing over de geschiedenis van het  wereldberoemde Kabuki Theater. Kabuki is een vorm van theater die is ontstaan tijdens de Edoperiode. De stukken van Kabuki gaan over historische gebeurtenissen en morele conflicten in de liefde tussen man en vrouw.

3 maart 2019

In de workshop van Yvonne de Wit op zondag 3 maart kun je kennismaken met de Japanse papiervouwkunst. Je leert dat er met niet al te veel moeite van een eenvoudig vierkant stuk papier heel wat leuke en bijzondere dingen gemaakt kunnen worden die je uiteraard mee naar huis mag nemen.

Feest der poëzie: Van en over couperus

3 juni 2018

Het Feest der Poëzie en het Louis Couperus Museum brengen u een korte versie van deze afwisselende voorstelling met werk van en muziek uit het werk van de grootste Nederlandse romanschrijver.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus; verwacht u fragmenten uit De berg van licht, en de korte verhalen 'Het spoorwegongeluk' en 'Het verbeelde leven'. Hij is oprichter van het Feest der Poëzie, een organisatie die literaire voorstellingen produceert, werkt als docent klassieke talen op een middelbare school en treedt op in binnen- en buitenland met poëzie en proza van hemzelf en anderen.

Tevens wordt een opname van fragment uit De berg van licht door voordrachtskunstenaar Albert Vogel jr. (1924-1982) ten gehore gebracht. Deze voordrachtskunstenaar bracht decennialang een veelgeroemd Couperusprogramma onder de titel Van en over Louis Couperus.

Pianist Daan van de Velde en Simon Mulder presenteren ten slotte een declamatorium voor piano en stem op Couperus' korte verhaal 'De Binocle', speciaal ontwikkeld voor deze voorstelling. Daan van de Velde volgde een bijvak piano bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en promoveerde daarnaast in de taalwetenschap; hij brengt met nieuw gecomponeerde Leitmotiven de Wagneriaanse thema's die Couperus heeft verwerkt in dit beroemde korte verhaal tot leven.
Meer informatie over het Feest der Poëzie: www.feestderpoezie.nl

Aanvang: 16.00 uur. Tijdig reserveren is gewenst!

De kosten, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen €12,50. Amici, Museumkaart en RotterdamPashouders betalen: €10,--. U kunt zich voor deze bijzondere middag aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl