donderdag 17 oktober 19.30 uur - Film 'madame bovary' - inleiding: Sara Hoogveld

donderdag 17 oktober 19.30 uur - Film 'madame bovary' - inleiding: Sara Hoogveld

17 oktober 2019

Op donderdag 17 oktober om 19.30 uur vertoont het Louis Couperus Museum de film Madame Bovary (1991) van Claude Chabrol met Isabelle Huppert in de rol van Emma Bovary. De film wordt ingeleid door Sara Hoogveld, expert op het gebied van film.

Emma Bovary uit het gelijknamige boek van Gustave Flaubert (1856) is een even tragische heldin als Eline Vere in de gelijknamige roman van Louis Couperus (1889).

Emma is een boerendochter die droomt van een romantisch en bourgeois leven in de grote stad. Zij trouwt met een plattelandsarts die haar echter niet het leven geeft waar zij naar verlangt. Eenzaam probeert zij haar fantasieën gestalte te geven door een reeks romances en de aanschaf van exotische kleding. Het is echter duidelijk dat zij langzaam maar zeker steeds verder afraakt van de werkelijke vervulling van haar verlangens. Zij verliest elke greep op de realiteit en een fataal einde is onafwendbaar.

Aanvang: 19.30 uur. De kosten voor dit bijzondere evenement, inclusief drankje en museumbezoek, bedragen € 12,50. Amices en Museumkaarten betalen € 10,--. U kunt zich voor deze avond aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl.

Deel deze pagina

U bent hier