1 juli 2018
Lezing Ruurd Halbertsma, conservator van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, waar een aantal bruiklenen voor de nieuwe expositie vandaan komt.
In zijn lezing zal Ruurd Halbertsma de geschiedenis van deze verzamelingen toelichten en de speciale positie benadrukken, die Couperus innam in deze eeuwenlange bewondering van de oudheid.

COUPERUS WINTER WANDELING

COUPERUS WINTER WANDELING

4 februari 2018

Op zondag 4 februari a.s. organiseert het Louis Couperus Museum weer een Couperuswandeling onder leiding van een enthousiaste, deskundige museumgids.

Wij beginnen om 14.00 uur met een korte rondleiding door de huidige tentoonstelling in het museum Van manuscript tot app, de promotie van het werk van Louis Couperus.

Daarna wandelen wij door de vlakbij het museum gelegen statige Willemsparkbuurt, waar Couperus kind aan huis was bij zijn uitgebreide familie. De Nassaulaan en Mauritskade, waarover wij onze weg vervolgen, vormen het decor van romans en feuilletons van de Haagse schrijver.

Wij besluiten de wandeling op het onmiskenbaar Haagse Lange Voorhout met tal van herinneringen aan leven en werk van Louis Couperus. Daar eindigt de middag rond 16.00 uur met een drankje in Bodega De Posthoorn.

De kosten voor de wandeling inclusief drankje en museumbezoek bedragen €12,50. U kunt zich voor de wandeling aanmelden bij info@louiscouperusmuseum.nl

U bent hier